« הצמח הקודם הצמח הבא »
ילנג ילנג (קננגה ריחנית) אורגני
Ylang ylang

ילנג ילנג ידוע בזכות ניחוחו האקזוטי המתוק ותכונותיו המרגיעות והאפרודיטיות. השמן מאד מרגיע ויכול לאזן לחץ דם וקצב לב. השמן מוערך ביותר גם בתעשיית הקוסמטיקה בזכות תכונותיו המיטיבות והמאזנות על העור וגם בתעשיית הבישום בזכות הריח המיוחד והדומיננטי.
שימושים בארומתרפיה המודרנית: מעורר מינית לשני המינים ומשמש לטיפול במערכת הפריון הנשית. טוב להרפיית שרירים הגורמים לכאבים טרום מחזור, הרגעה כללית וטיפול במצבי לחץ חרדה והיסטריה. לטיפול בלחץ דם גבוה, דפיקות לב ללא פתולוגיה ונדודי שינה, במיוחד קושי להירדם המלווה בדפיקות לב וחום (אופייני לתקופות לחץ וקונפליקט ולגיל המעבר).
בקוסמטיקה טבעית שמן הילנג ילנג מעולה לכל סוגי העור. בהיותו מאזן את הפרשת הסבום מן העור מתאים גם לעור שמן וגם לעור יבש ומקובל בתכשירים רבים לעור הפנים.

אזהרות: השמן דומיננטי בריחו גם במינונים נמוכים ועלול לגרום כאב ראש ובחילה במינון גבוה או למי שלא אוהב את הריח


ילנג ילנג (קננגה ריחנית) אורגני
שם בוטני Cananga Odorata
מקור פיליפינים, אינדונזיה
חלק בצמח פרחים
שיטת הפקה זיקוק בקיטור




מגדיר צמחים





בניית אתרים