« הצמח הקודם הצמח הבא »
רוזמרין אורגני
Rosemary

צמח הרוזמרין מזוהה עם אגן הים התיכון, מקור השם הינו מן המילה הלטינית "ROS MARINUS" שפירושה הטל של הים. הסיבה לכך הינה שניחוח הרוזמרין עוטף את הים ונותן לו את הגוון התבליני שלו.
השם הבוטני והסיומת officinalis מעידים על היותו צמח מרפא, אשר שימש את המרפאים במשך שנים רבות.
לשמן הרוזמרין מספר שימושים עיקריים, הוא משמש לחידוד הזיכרון והריכוז, על ידי- כך שהוא מגרה את המחשבה והמוח לפעולה, הוא מגביר את זרימת הדם ומבהיר מחשבה ותפיסה מנטאלית. ניתן לשלב עם שמן בזיליקום ואשכולית.
השמן מטפח את מראה השיער ומעידים עליו כי הוא מצליח לשפר את צמיחת השיער, כנראה על-ידי הגברת זרימת הדם בקרקפת והבאת חמצן לאזור.
שמן הרוזמרין מאופיין בניחוח טרי עשבוני, המשאיר תחושת חמימות אך עם גוון מתקתק בקצה. ניחוח זה מעיד על השמן כמסייע גם בטיפולים של מערכת הנשימה, השמן יהיה מצוין להתקררות, שיעול, אסטמה וברונכיט. לשמן תכונות מכווצות ומחממות.
האיכות המחממת של השמן מסייעת לטפל גם בכאבי מפרקים, לשרירים תפוסים וחבלות ספורט שמקורן סטגנציה של דם או התכווצות סיבי השריר.
בקוסמטיקה הטבעית, משמש השמן בעיקר למוצרי שיער, בהם נרצה לחטא, להמריץ דם, לטפל בקשקשת, דרמטיטיס, עור שומני, טיפוח המראה וחידוש השיער, הענקת ברק, הרחקת כינים.
בנוסף ישמש השמן במוצרים למניעת דליות, הרחקת יתושים וחרקים נוספים.
מתערבב היטב עם: בזיליקום, לבנדר, עשב לימון, ציטרינלה, לימון, ארז, קינמון, ברגמוט, גוניפר, נרולי, תפוז, פטיטגרין ( עלי הדרים ) , עץ התה ומיורם.


רוזמרין אורגני
שם בוטני Rosemary Officinalis
מקור ספרד
חלק בצמח פריחה, עלים
שיטת הפקה זיקוק בקיטור


מוצרים המכילים רוזמרין אורגני
שמן רוזמרין אורגני

Organic Rosemary Oil





מגדיר צמחים





בניית אתרים